Uncategorized

Designa din webbplats till bättre sökmotoroptimering

Över 50 procent av alla webbplatser drar inte full nytta fördelarna med modern och responsiv webbdesign. Genom att optimera din webbdesign kan du öka din sökmotoroptimering och förbättra din ranking på sökmotorers resultatsidor. Att hamna så högt upp som möjligt på sökmotorers resultatsidor är numera essentiellt för att vara konkurrenskraftig.

Med hjälp av smarta verktyg som Wincher kan du snabbt se utdelningen av en bättre webbdesign. Verktyget Wincher låter dig nämligen kontrollera hur din webbplats ligger till i Googles sökresultat och hur det förändras dagligen. Verktyget samlar in mängder med information som säkerställer att den senaste uppdateringen innehåller korrekt information som du kan analysera.

Härnäst presenteras fyra tips på hur du uppnår en bra webbdesign, vilka är följande:

  • Automatisk anpassning för olika enheter.
  • Mobilvänlighet.
  • Snabb hastighet.
  • Användarupplevelse.

Fortsätt därför att läsa för att se närmare på dessa tips!

Topp 4 tips på optimal webbdesign

1. Automatisk anpassning för olika enheter. En responsiv webbdesign ska anpassa sig till olika bildskärmar och upplösningar som finns i olika enheter. Denna anpassning måste ske omedelbart och fungera lika effektivt i alla storlekar. I annat fall blir det svårare för sökmotorer att gå igenom och indexera innehållet på webbplatsen.

2. Mobilvänlighet. Sedan 2015 har Google gjort en förändring av sin algoritm som innebär att de använder mobilvänlighet som ett sätt förbättra sökresultatens ranking. Just därför är det essentiellt att göra din webbplats responsiv och anpassad för mobiltelefoner.

3. Snabb hastighet. I dagens fartfyllda och tekniska samhälle förväntar sig alla att webbplatser ska laddas på ett ögonblick. Det hinner inte gå många sekunder förrän du har ett problem och användare börjar bli otåliga. Du bör därför se till att inte använda onödigt stora filer för att optimera dess laddningshastighet.

4. Användarupplevelse. Ännu ett effektivt sätt att förbättra din ranking hos sökmotorer är en genom en bra användarupplevelse. Till exempel ska användare kunna hitta det innehåll de letar efter snabbt.