Uncategorized

Webbdesign – bilder och texter som lockar besökare

Att locka besökare till sin webbplats kan ske genom sökmotoroptimering eller reklam på sociala medier och även på flera andra sätt. Förutom att få många besökare till webbplatsen är det viktigt att kunna erbjuda en tillräckligt attraktiv sida som gör att besökaren stannar och inte bara surfar vidare för att webbdesignen är ointressant.

Locka besökare till webbplatsen

Att erbjuda gratisinnehåll som gratis e-böcker eller instruktionsvideor lockar besökare och får dem att stanna längre på sidan och att även komma tillbaka. Att läsa på om marknadsföring och säljtenik är bra för att lyckas nå ut till rätt målgrupp. Om du behöver lära dig mer om till exempel service och självledarskap finns det många bra e kurser som Kompetens Express erbjuder.

Idag är det också alltfler som samarbetar med personer som har många följare på instagram, facebook eller youtube; så kallade influencers. Yrket influencer har blivit allt vanligare och det erbjuds till och med utbildningar för den som vill kunna försörja sig som influencer. Influencern tar betalt för att göra reklam för företags tjänster och produkter i sina sociala kanaler och fördelen med ett sådant samarbete är att det går att nå ut till rätt målgrupp. Om du inte har tillräcklig budget för att köpa plats hos en känd influencer är ett annat tips att skriva ett gästinlägg på en blogg, men kom ihåg att det gäller att säkerställa att bloggen läses av den målgrupp du vill nå med din webbplats.

Få besökarna att stanna på webbplatsen

När du väl har lockat nya besökare till din sida gäller det att innehållet är tillräckligt intressant för att få dem att stanna och att komma tillbaka. A och O för regelbundna besökare är att innehållet uppdateras regelbundet vilket också gör att du hamnar högre upp i sökresultatlistan. Se till att webbdesignen på förstasidan är ren och ta bort all onödig text och bilder som stör. Om du vill erbjuda fördjupad information bör du lägga den i undermenyer så att läsaren kan klicka sig vidare. Centrera bilder och text på mitten av sidan för att den ska bli så lättläst som möjligt. Undvik långa texter och se alltid till att lätta upp texten med informativa bilder eller videoklipp. Fotografier bör vara av bra kvalitet och relevanta för innehållet på sidan.

Tänk på att människor dras till bilder som uttrycker känslor och stämningar som de kan relatera till. Om webbplatsen exempelvis riktar sig till hundägare bör det finnas fina bilder på hundar. Gör en plan för publiceringen av nytt innehåll för några veckor eller månader framåt för att inte missa regelbundna uppdateringar. Kom också ihåg att då och då gå igenom webbplatsen för att säkerställa att länkar fungerar och se till att alltför gammalt material plockas bort.