Uncategorized

Allt du behöver veta om en webbstrateg

HTML-kod och webbstrategi

En webbstrateg är den person på ett företag som ansvarar för företagets webbnärvaro. Det handlar helt enkelt om den person som har en strategi för webben. När du söker efter något på en sökmotor som Google så får du två sorters resultat. Dels får du betalda annonser som ligger överst och på sidan om de organiska resultaten. Det är de organiska resultaten som är webbstrategens viktigaste fokus. De resultat du får där hamnar där av en orsak. Det ligger teknik bakom en topplacering på en sökmotor. Personen bakom placeringen är webbstrategen. En webbstrateg har flera verktyg i sin arsenal och dit hör även betalda annonser. Det allra viktigaste webbstrategen gör är att fokusera på så bra placering som möjligt på sökmotorernas organiska ranking eftersom den placeringen är kostnadsfri och därmed oerhört värdefull.

HTML-kod och webbstrategi

Anledningarna att topplaceringarna på sökmotorerna är så värdefulla för ett företag eller en blogg är att det besparar företaget massor med pengar på reklam och annonsering. Av den här anledningen är en webbstrateg en mycket viktig person och det är ett yrke där man får relativt bra betalt. Det är inte alla företagare som har möjligheten att anställa en webbstrateg och de kan istället köpa tjänsterna av ett företag med inriktning på webb och SEO. Tid är pengar. Det finns mycket man kan göra själv som företagare men vill man ha snabbare resultat så kan man ta ett företagslån om du vill investera ytterligare i sin webbnärvaro. Har man inte intresset för webben och det bakomliggande arbetet som krävs för att ranka högt online kan det vara en god ide att investera för snabba resultat. Det är också svårt för en vanlig dödlig att hänga med i alla förändringar online. Sökmotorerna förändrar ständigt sina algoritmer för att det ska bli svårare att lägga vantarna på topplaceringarna. En webbstrateg håller sig underrättad om de förändringar som sker och gör vad som krävs för webbsidans placering och utformning.

Ingen slump

Jobba med webbsidan

Det är alltså ingen slump vilka webbsidor som dyker upp på sökmotorerna när du söker efter ett visst sökord. Det ligger arbete bakom resultaten. livrustkammaren har en strateg som lyckats bra med placeringarna. Det har för övrigt alla de webbstrateger gjort som lyckats få webbsidor att nå toppranking på sökmotorerna. Webbstrateg är ett spännande och intressant framtidsyrke med mycket goda lönevillkor. Det finns en del utbildningar man kan satsa på om yrket känns intressant men faktum är att det räcker med ett brinnande intresse. Det finns många självlärda webbstrateger, geeks och nördar som haft webbstrategin med sig från födsel och ohejdad vana. Kan man visa upp ett verkligt kunnande så brukar det inte vara några problem att få jobb som webbstrateg och webbmaster. Ett brinnande intresse kan alltså räcka långt. En varning kan dock vara på sin plats. Det finns många skojare i branschen. De lever på att de flesta inte har en aning om hur webben fungerar. Skojarna svänger sig med alla de fina orden och låter väldigt kompetenta. Ska du anlita någon som ska arbeta för ditt företags webbnärvaro så be om att få se verkliga resultat, referenser och enkla och tydliga förklaringar på de tjänster de erbjuder.